Szén-Dioxid-Vezérelt Tervezés: Miért Fontos A Korai Optimalizálás

Az időzítés (szinte) minden. Az építési projekt legkorábbi szakaszaiban hozott döntések meghatározzák az épület kibocsátását annak élettartama alatt.

A tervezés korai optimalizálása kritikus fontosságú, mivel a szén-dioxid-mentesítés lehetőségei nagyjából 50% – kal csökkennek, mivel egy tipikus projekt minden szakaszában előrehalad. Költség szempontjából a legkorábbi szakaszok kínálják a legnagyobb lehetőséget a megtestesített szén-dioxid-csökkentésre a legalacsonyabb költség mellett. Miért anyag számít
A Nemzetközi Energiaügynökség szerint az építőanyagok gyártása felelős a globális energiával kapcsolatos CO2-kibocsátás mintegy 10% – áért. Az építészek, tervezők és mérnökök csökkenthetik a hatást a szén-dioxid-igényes anyagok használatának korlátozásával, az alacsony szén-dioxid-kibocsátású vagy újrahasznosított alternatívák meghatározásával, vagy akár bizonyos termékek szén-dioxid-teljesítményére vonatkozó követelmények meghatározásával. Mindezekben az esetekben kulcsfontosságú a korai beavatkozás, mivel a projektek előrehaladtával csökken az esély arra, hogy jelentősen felülvizsgálják a terveket, határozott célokat tűzzenek ki, és más, de jobb termékeket válasszanak.

A szén-dioxid-kibocsátási alapvonal létrehozása az első lépés a projekt megfelelő megközelítésének eléréséhez. Az alapvonal kiszámítja az épület szénlábnyomát csökkentések nélkül, megalapozva a szén-dioxid-költségvetést.. Innen azonosíthatók a szén-dioxid-hotspotok és a csökkentési lehetőségek.

A projekt korai szakaszában azonban az építési szakembereknek gyakran hiányoznak a részletes tervezési adatok, ami megnehezíti az alapvonal meghatározását. Szerencsére a technológia lehetővé teszi az épület szénlábnyomának korábbi és könnyebb kiszámítását, mint valaha.

A korai értékelések könnyűek
A Carbon Designer 3D egy új eszköz az életciklus-értékelő szakemberektől, egy kattintással az LCA-tól. Lehetővé teszi a szén-dioxid-értékelést csak az épület mérete és típusa alapján.

A One Click LCA kiterjedt építési adatbázisából származó adatok felhasználásával az eszköz lehetővé teszi a tervezés kiindulási kibocsátásának kiszámítását, az ütközési pontok elemzését és a fejlesztési lehetőségek azonosítását. A projektcsapat ezután megfontolhatja a tervezési alternatívákat, biztosítva, hogy a szén-dioxid-alapú döntések vezéreljék a döntéshozatalt. Mindössze nyolc évre vagyunk a World Green Building Council céljától, hogy 40% – os szén-dioxid-csökkentést érjünk el az összes építési projektben 2030-ig annak érdekében, hogy a globális átlaghőmérséklet-emelkedést jóval 2 KB alá korlátozzuk.

Az építészeknek, tervezőknek és mérnököknek fontos szerepük van abban, hogy megfeleljünk ennek a kihívásnak. Az ehhez szükséges radikális szemléletváltás része, hogy a megtestesült carbon insights minden projekt kezdetétől irányítsa a tervezési döntéseket.

Tudjon meg többet a megtestesített szén-dioxid-csökkentésről és arról, hogy a One Click LCA hogyan segíti a tervezőket, építőket és gyártókat hatásuk csökkentésében.

Author: set

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.