Spot Klinika-Dental Avenida Liberdade

A PROJEKT LEÍRÁSA
Található Avenida Principal Lisszabonban, Avenida da Liberdade, a emblematikus Edificio Forum Tivoli, a klinika található, a 6. emeleten, ahol a cél az volt, hogy hozzon létre egy referencia tér szempontjából tervezési és felhasznált anyagok.

A klinika belső tereinek elrendezése a munkaterületek természetes fényének maximális kihasználásával kezdődött, ezáltal csökkentve az épület környezeti lábnyomát.

A klinika fogorvosi specialitásokat mutat be, külön szárnyakkal elválasztva, összesen tíz irodában.

Ami a tér lényegességét illeti, a koncepció magában foglalta az üvegpanelek elhelyezését, amelyek lehetővé teszik a természetes fény áthaladását a klinika ezen szárnyainak szinte teljes területén.

A vizuális egyensúlyt az anyagok és a színek tekintetében tervezték, ezért a fehér és a szürke jelöli az egész teret.

Úgy döntöttek, hogy csak két padlóburkolat van, a klinikai területeken szürke vinil, amely jellemzi a klinika imázsát az elmúlt években, a fennmaradó területeken pedig fehér padló, márvány szürke árnyalatokkal.

A folyosókon minden világítás függőleges LED-vonalakkal történik a falakon, ami ezeknek a folyosóknak a klinika többi részétől eltérő skálát ad, a várótermeket pedig a beton mennyezetben függesztett világítással szakítják meg, különös tekintettel az Artemide ábécé lámpájára.

Author: set

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.