Milyen előnyei vannak az új, napfényt utánzó LED-es lámpáknak?

A fejlett LED-chipeknek köszönhetően, amelyek utánozzák a természetes napfényt, egyre több tér hozza be a napszerű fényt, még akkor is, ha a természetes fényt nehéz elérni.

Legyen szó a tantermek keleti és északi fekvésű ablakokkal történő bővítéséről vagy a belső irodaterületek megvilágításáról, ezek az izzók ugyanazokat az esztétikai és biológiai előnyöket kínálják, mint a természetes napfény.

A napfény előnyei
Miért érezzük magunkat olyan jól a napon? Biológiailag a napfény segít ébren maradni és éber maradni, támogatja az anyagcserét és elősegíti a D-vitamin termelését.

Esztétikailag a természetes fény a gyönyörű tér egyik legfontosabb összetevője. Bár lehet, hogy nem minden dizájnhoz illik—például a hangulatos társalgókhoz és a gyertyafényes étkezőkhöz—, amikor egy hely fényes, éles fényt igényel, nehéz legyőzni az igazi dolgot.

Kék fény: tények és fikció
A megnövekedett képernyőidő fontos beszélgetéseket váltott ki a fény fizikai és mentális egészségre gyakorolt hatásáról. Mi az, ami igaz és mi az, ami hamis a kék fényben?

Fikció: a kék fény csak mesterséges forrásokból származik.
Amikor kilépünk a napba, fehér fénnyel találkozunk. A fehér fény a látható fény minden színének kombinációja, beleértve a kéket is, azonos intenzitással.

Míg az emberek mindig is természetes kék fénynek voltak kitéve, az összeg és a koncentráció növekszik a LED-képernyők miatt, amelyek általában a kék fény erősebb koncentrációját tartalmazzák.

Tény: néhány kék fény fontos az alvás-ébrenlét ciklusokhoz.
Amikor a szem kék fény hullámhosszát veszi fel, jelzi az agynak, hogy ébren tartsa a testet. A kék fény, különösen a természetes forrásokból reggel, segít napközben ébren tartani, éjszaka pedig elaludni.

Fikció: minden LED-es lámpa kék fénycsúcsokat tartalmaz.
Néhány LED-es lámpa, mint például a sok nagyfelbontású elektronikus képernyőn, kék fénycsúcsot tartalmaz. Mások kiegyensúlyozott fényspektrumot tartalmaznak, amelyet a természetes napfény utánozására terveztek.

Tény: a túl sok kék fény negatívan befolyásolhatja az egészséget.
Bár igaz, hogy a nap fehér fénye—amely magában foglalja a kék fényt is-jó az éberségre és az energiára, a túl sok kék fény zavarokat okozhat az alvási szokásokban azáltal, hogy éjszaka ébren tart minket. Miért Válassza A Nap Utánzó Világítást?
Mi teszi a napfényt utánzó fényeket olyan előnyössé?

Jó az egészségre. A napot utánzó LED-ek produktívabbá teszik az ébrenléti órákat, a pihenő órákat pedig pihentetőbbé.
Fókusz és éberség. A fokozott fókusz és éberség miatt a sunlike LED-ek tökéletesen illeszkednek irodákba, kórházakba és iskolákba.
Jobb színvisszaadás. Szeretné tárgyak a térben, hogy vizsgálja meg a legjobb? A napfényt utánzó LED-es lámpák minden színben és textúrában a legjobbat hozzák ki.
Szeretne többet megtudni a napot utánzó LED-ekről és a kék fény hatásáról a tervezésben? További információ itt:

Author: set

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.