Miért nem találtak dinoszaurusz kövületeket Indonéziában?

Nemrégiben az instagram-fiók @seasia.co tegyen közzé egy érdekes tartalmat, nevezetesen dinoszauruszfajokat, amelyek egykor Délkelet-Ázsiában éltek, ami Délkelet-Ázsiában található kövületeket jelent.

Meglepő módon szinte az összes dinoszaurusz kövületet Thaiföldön (és Laoszban) találták. A tartalomba bekerült közel 200 megjegyzés közül nem kevés ember lepődött meg azon, hogy Indonéziában, amely Délkelet-Ázsia legnagyobb régiója, miért nem találtak dinoszaurusz kövületeket.

A dinoszauruszok ősi hüllő lények, amelyek körülbelül 245 millió évvel ezelőtt éltek a Földön. A” dinoszaurusz “(Angolul dinoszaurusz) kifejezést 1842-ben népszerűsítette Sir Richard Owen, amely a görög deinos-ból származik, ami azt jelenti, hogy” szörnyű, erős, nagy “és a sauros” gyík”, amelyet közvetlenül dinoszaurusznak hívnak.

A dinoszauruszok kora a paleozoikum utáni negyedik időszak, amelyet Mezozoikumnak neveznek. A mezozoikum három részre oszlik, amelyek a triász, a jura és a kréta korból állnak.

A fajbecslések eltérőek, de a kihalt nem madár dinoszauruszok esetében körülbelül 300 generációt és körülbelül 700 fajt fedeztek fel. A dinoszauruszok többsége vegetáriánus volt. Az olyan dinoszauruszok, mint a Tyrannosaurus rex és a Giganotosaurus húsevők voltak.

A dinoszauruszokat állítólag egy meteorzápor okozta, amely 65 millió évvel ezelőtt történt, amikor egy 15 kilométer átmérőjű óriási aszteroida 10 milliárd Hirosimai bombának megfelelő ütőerővel érte el a Földet. 10 milliárd! Ez hozta létre a Chicxulub krátert a mexikói Yucatan-félsziget alatt.

Ez a katasztrófa a Föld történelmének egyik legpusztítóbb eseménye, amely a bolygó Állat-és növényfajainak 75% – át pusztítja el. Az ütközés okozta károk közé tartoztak a nagy hullámok, például a cunamik és az” ejecta ” (kőzetek, például finom homok és kis üveggyöngyök).

2015-ig több mint 1600 nemzetséget azonosítottak. Dinoszauruszok néven a kihalt ősi állatok kövületeinek nagy részét az afrikai kontinensen találták meg. Az ázsiai kontinensen dinoszaurusz kövületek találhatók a Góbi-sivatag régiójában. A sivatag Délnyugat-Kínától Iránig terjed.

Vissza az eredeti kérdéshez, miért nem találtak dinoszaurusz kövületeket Indonéziában?

A Föld evolúciós folyamata több korszakra oszlik. A régészeti, paleozoikus, mezozoikus és Cenozoikus időszakokból kiindulva.

A dinoszauruszok a mezozoikumban éltek, körülbelül 252-65 millió évvel ezelőtt. Ebben a korszakban a mezozoikus időszak még mindig 3 periódusra oszlik. Triász, jura és krétakori.

A triász körülbelül 252 millió évvel 201 millió évvel ezelőtt, a jura időszakban, körülbelül 210-145 millió évvel ezelőtt, míg a kréta időszak körülbelül 145-66 millió évvel ezelőtt tartott.

Ebben a Mezosoikus időszakban Indonézia nagy része még mindig az óceán alatt volt. Az új Indonéz szárazföld körülbelül 50-30 millió évvel ezelőtt alakult ki.

Az indonéz szigetcsoport kialakulása és a dinoszauruszok kihalása közötti idő nagyon hosszú, ezért biztos, hogy Indonéziában nem lesznek dinoszaurusz kövületek. Még akkor is, ha itt találtak dinoszaurusz kövületeket, nem sorolnák őket dinoszauruszoknak.

Most azt válaszolják, hogy Indonéziában miért nem találtak dinoszaurusz kövületeket. Bár Indonéziában valóban találtak olyan ősi tengeri hüllők fosszíliáit, mint a Globidens timorensis, a Mixosaurus timorensis és az ichthtyosaurus, ramensis. Nem tartozik a Mezozoikumhoz, hanem a Cenozoikumhoz és a kvaterner korszakhoz. Megjegyzendő, hogy Indonézia összes régiója közül csak Kalimantan volt Eurázsia része a Mezosoikus korszakban.

Ezenkívül Indonézia területének állapota nem teszi lehetővé a dinoszaurusz kövületek megtalálását. Mivel a sziget geológiai állapota tőzegek formájában van. A dinoszaurusz kövületek keresése több erőfeszítést igényel. Nem csak, hogy a kifizetendő költségek sem kicsiek.

Ezért ez az oka annak is, hogy Indonéziában nem találtak dinoszaurusz kövületeket. Ezenkívül a dinoszauruszok szakértői azt is becsülik, hogy a dinoszauruszok elkerülték az egyenlítőt vagy az egyenlítőt a mezozoikus korszakban, a régió forró állapota miatt.

A múltban ezek az állatok uralták Indonézia földjét, amely még mindig a Szunda és a Szahul földje volt.

Jáva legrégebbi emlőseinek maradványai a Pliocénből származnak, és típusukban hasonlóak az indiai Siwalik-völgyekben találhatókhoz: primitív elefántok-olyan állatok, amelyek hasonlítanak a kihalt óriás elefántra Trilophodon bumiajuensis, víziló Hexaprotodon és szarvas.

Ezek a fosszíliák 3-1-ig nyúlnak vissza. 5 millió évvel ezelőtt. A pleisztocén Fauna valószínűleg 0,8-1,5 millió évvel ezelőttről származik. A jetis, Trinil és Ngandong, nagyon hasonló, és sok köze van a fosszíliák Siwalik és fauna Kína őskorban.

A Java-ban élő állatok olyan állatok, amelyek ma nagy nyílt területeken élnek, és ez azt is mutatja, hogy a P. Java szinte teljes egészében erdő volt.

Author: set

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.