Miért elengedhetetlen a készenléti energia a bentlakásos egészségügyben

Mivel az áramkimaradások egyre gyakoribbá válnak a növekvő katasztrofális időjárási események és az öregedő villamosenergia-hálózat miatt, a készenléti energiatermelés kritikus szempont minden típusú épületnél, még fontosabbá válik a kiszolgáltatott lakosságot gondozó létesítmények, például az idősek egészségügyi és segített életvitelét biztosító létesítmények számára.

“A készenléti áramfejlesztők szükségessé váltak az Egyesült Államok lakó-egészségügyi létesítményeiben” – mondja Nandini Sankara, a Floridában és azon túl működő Suburban Propane szóvivője. “A tűzvészektől és a hurrikánoktól a téli viharokig és az áradásokig soha nem lehet tudni, hogy mikor kerül veszélybe a közüzemi energia, és készenléti áramfejlesztőkre lesz szükség az életmentő egészségügyi gépek támogatásához.”

Floridában ez a szükségesség az SB 7028 és a HB 7099 2018 márciusi elfogadásával vált törvényessé, amelyek a kormányzó által 2017-ben kiadott sürgősségi szabályokon alapultak. Rick Scott kormányzó kormánya kihirdette a sürgősségi szabályokat az állam egyik vezető lakóhelyén bekövetkezett halálesetek után, amelyeket az Irma hurrikán áramkimaradásainak tulajdonítottak.

A törvény előírja, hogy az idősebb lakóhelyeknek vészhelyzeti áramforrásokkal kell rendelkezniük, amelyek a hőmérsékletet legfeljebb 81 fok legalább 96 órák. Az ápolási otthonoknak és a nagyobb támogatott életvitelű létesítményeknek pedig 72 órányi üzemanyagot kell a helyszínen tartaniuk, többek között.

A floridai törvényhez vezető eset és hasonló esetek még az Egyesült Államok Szenátusának figyelmét is felkeltették, amely megvizsgálta az ilyen típusú létesítmények készenléti energiaigényét, bár eddig semmi konkrét nem telt el.

De a kormányzati felhatalmazásoktól függetlenül sok egészségügyi és segített életvitelű létesítmény úgy véli, hogy a készenléti energiatermelés egyszerűen a helyes dolog. “Elengedhetetlen, hogy az ilyen létesítményekbe tartalék generátort is beépítsünk” – mondja Keith Wasula, a Generac generator gyártó nemzeti fiókkezelője. “Az első a biztonságért és a második a nyugalomért, mert vihar, katasztrófa vagy leállás idején sok ember nemcsak abban a létesítményben lakik, hanem az Egyesült Államok vagy a világ több államának családtagjai is aggódnak. És ezzel a lelki békével együtt jár az általános béke.”

A megfelelő üzemanyag kiválasztása
Az építészek, mérnökök és létesítményvezetők egyik fő döntése, amelyet a létesítmény készenléti energiatermeléséhez meg kell hozni, az üzemanyag.

A gáznemű generátorok tisztábban égnek, és megfelelőbbek lehetnek azokon a területeken, ahol a kibocsátás aggodalomra ad okot-mondja Amy Haese, a Kohler Power generátor gyártójának termékmenedzsere. A gáznemű generátorok propánon és földgázon is működhetnek, így üzemanyag redundanciát és rugalmasságot biztosítanak, attól függően, hogy mi áll rendelkezésre.

“A propán generátorokat úgy lehet méretezni, hogy megfeleljenek az egészségügyi intézmény méretétől függően különböző igényeknek” – mondja Sankara. “Más fosszilis tüzelőanyagokkal összehasonlítva a propán energiahatékony, tiszta égésű, és nincs eltarthatósági ideje, így ideális üzemanyagforrás a készenléti energiatermeléshez.”

A dízel egy másik lehetőség, de több szennyezőanyag-kibocsátást hoz létre, újabb karbantartási szintet ad hozzá, és drága és időigényes karbantartás nélkül rosszul megy. És gyakran adalékanyagokat és a rendszer tisztítását igényli. Az új kibocsátási előírások ezen egységek költségeit is növelik. Látogatás propane.com ha többet szeretne megtudni a következő egészségügyi projekt előkészítéséről egy sikeres készenléti áramellátáshoz, vagy látogasson el a Hanley Wood egyetemre, hogy megnézze a kereskedelmi épületek tartalék energiáját az on-demand CEU-n.

Author: set

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.