Fűszerek a hagyományos orvoslás rituáléi mögött Dél-Sulawesi-ban

Figyelembe véve a fűszerek jelenlétét a hagyományos orvoslás gyakorlatában, természetesen érdekes. Mivel általában a felhasznált fűszerek olyan összetevők, amelyeket általában a konyhai igényekhez használnak.

Másrészt a fűszereknek más funkcióik vannak, mint gyógynövények keveréke. Ez a felhasználás nem új, mert az ősi idők óta a fűszert régóta használják az orvostudományban.

Az egyik feljegyzés a mezopotámiai lelőhelyek régészeinek megállapításai egy szegfűszeget tartalmazó edényt találtak, amely állítólag 1721 óta létezik. Ezt a hagyományos orvosi szertartást továbbra is Indonézia területén tartják fenn.

A hagyományos orvoslás a modern orvostudományon kívüli gyakorlatokra hivatkozva ma is folyamatban van, és gyakran megtalálható a vidéki területeken. Az egyik megtalálható Pangkajene és a szigetek (Pangkep), Dél-Sulawesi.

Sanro, egy kifejezés a hagyományos szakemberek számára, akik a lakosok számára kezelést keresnek. A sanro kifejezés nagyon gyakori, bár eltérő kezelési előírásokkal rendelkezik.

Például sanro pammana (kezelje a szülést) vagy sanro pangnguru (végezzen kezelést szekvenálással). Az elnevezés a kezelési futás szakértelmén alapul.

“Azonban nem minden sanro használ olyan orvosi médiát, amely fűszereket tartalmaz” – írta F Daus AR a spices in the practice of Traditional Medicine of South Sulawesi: opterance of two Sanro in Pangkajene and Islands.

Daus kutatásában két sanro-t talált, nevezetesen Rosdiana – t vagy ismerős nevén Daeng Caddi-t (58 év) és HJ-t, Badaria-t (73 év), akik még mindig számos fűszert használnak a Média kezelésében.

Elmondása szerint ez a két sanro rendelkezik belső orvosi kezelési specifikációkkal, de az egyedi média más. Ugyanez a helyzet mindkettővel, hogy az orvostudomány az ősök örökségéből származik.

Daus azt állítja,, ha nyomon valóban előfordulnak közös legitimitás öröksége a hagyományos orvoslás által tapasztalt sanro. Az első öröklés a családi rokonság, a második társadalmi legitimitás, a harmadik a tapasztalt misztikus események miatt következik be.

“Fokozatosan mindketten felismerték a tapasztalatot, hogy ez egy választás, hogy a közösségben szenteljék magukat a gyógyulási folyamat elősegítésében” – írta.

Author: set

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.