Derya Fogászati Esztétikai Klinika

A PROJEKT LEÍRÁSA
Az Ipek Baycan Architects által tervezett Derya Dental Aesthetics Clinic-ben a meglévő épület tágas, magas mennyezetű tere arra ösztönözte a tervezőket, hogy illeszkedjenek be a klinikai helyiségek önmeghatározott magasságába, amelyek azonos repülő dobozok a térben. Ezek a dobozok a fogorvosi helyiségek kirakata, gradiens üvegezett homlokzati kialakítással pedig lehetővé teszik a magánélet védelmét.

Figyelembe véve a meglévő épületek széles nyílások a földszinten, a dobozok vannak elhelyezve az első fa ons jár, mint egy kijelző ablak mutatja a fogászati identitás helye nyilvánosan.

A design egyik kreatív gondolata az volt, hogy megtervezzen egy általános fogászati vizsgálószobát egy látványos nyelvvel, amely megjelöli a Derya Dental identitását és vállalati nyelvét. Mivel a fogorvosi vizsgálótermek egy fogorvosi rendelő fő gerincét és termelési területét képezik, tervezőként nem haboztunk drágakőként elhelyezni őket a bejárat mindkét oldalán, és rajtuk keresztül fogadni a látogatókat.

A 110 nm-es teljes klinikai területtel rendelkező szolgáltatási területek minimálisak, a terv perifériáin helyezkednek el, így a klinikák nyilvános terei meglehetősen tágasak. A klinikára belépve a falon belül kialakított recepció kanyargós nyílásaival egészíti ki a nyelvet. A nyílásoknak ez az egyszerű, mégis kiemelkedő jellege megismétlődik a társalgó falai körül, ölelve a köztereket.

Az Instagram sarok, a konyhasarok és a rejtett ajtónyílásokkal ellátott privát területek elérése folyamatos érzetet kölcsönöz a klinika belső homlokzatainak. Miközben átöleli a társalgót, ez a belső fa ons ad otthont a létesítményeknek. A társalgó meglehetősen egyszerű, mégis hatékony ikonikus fotelekkel, amelyeket magányosan helyeznek el. A társalgó közepén a dohányzóasztalok mini kiállítási egységekként vannak kialakítva, amelyek a márka által gyártott fogászati berendezéseket mutatják be. A látogatók úgy tapasztalhatják meg ezeket a termékeket, mintha egy fogászati Múzeumban lennének.

A fogászati szobák kialakítása úgy van kialakítva, hogy olyanok legyenek, mint a klinikán belüli kapszulák, kifejezett ajtókkal a kockák nyílásához. A design lekerekített sarkai sima minőséget hoznak, és könnyedén megérintik a padlót. A padló lényegessége a dobozok körül változik, hangsúlyozva sajátos alakjukat. A bejárati folyosót a padló ezen változása jelöli, meghatározott helyet hagyva az önálló félig átlátszó kiállítási egységek számára. A világító elemeket kreatívan választják meg a tervezés jellegének megfelelően; csakúgy, mint a csillagszerű mini foltok a vizsgálótermekben.

Author: set

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.