Cleveland Clinic Családi Egészségügyi Központ

A PROJEKT LEÍRÁSA
Gresham Smith a Cleveland Clinic-szel együttműködve megtervezte a legkorszerűbb családi egészségügyi központot, amely több orvoscsoportot hoz össze egy kényelmes helyen. A gyakorlatok közötti silók eltávolításával és a hatékonyság támogatásával az új létesítmény áramvonalas, zökkenőmentes élményt teremt a betegek számára, és ugyanazt a magas színvonalú ellátást nyújtja, amelyet a kórházban elvárhatnak.

A klinikai területek “ház előtt, ház mögött” megközelítést alkalmaznak, és a szabványosított vizsgatermek rugalmasak a hatékonyság növelése érdekében. A második és a harmadik emelet azonos elrendezésű, ami a jövőben rugalmasságot teremt, mivel a szolgáltatási vonalak a kereslet alapján bővülnek és szerződnek.

A hurrikánok elleni további védelem érdekében a tervezőcsapat megemelte az épület magasságát. Az épület külső részei dinamikus üveget használnak, amely blokkolja a tükröződést és szabályozza a hőnyereséget az energiamegtakarítás érdekében, míg a dönthető építési módszerek további fenntarthatósági és rugalmassági előnyöket kínálnak.

A monumentális lépcső a bejáratnál ösztönzi az egészséges mozgást, míg minden belépés és várakozás közvetlen hozzáférést biztosít a napfényhez és a kilátásokhoz, kényelmes tereket hozva létre, amelyek tiszteletben tartják a betegek magánéletét.

A központ további 14 000 négyzetméternyi héjterülettel rendelkezik egy járóbeteg-sebészeti központ és más speciális szolgáltatások számára. Gresham Smith a Cleveland Clinic-szel is együttműködött egy olyan helyszínterv kidolgozásában, amely a jövőben további orvosi irodaépületet képes befogadni.

Author: set

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.