Az Ipari Létesítmények, Ahol Infravörös Melegítők Ragyognak

Az e-kereskedelem korában a raktárak és más nagy ipari létesítmények nélkülözhetetlenek a globális gazdaság számára. Tehát nem meglepő, hogy az Egyesült Államokban felbukkannak. Vegyük például, hogy a raktárépítés megkezdése 36%-kal nőtt 2021-ben, további 13% – kal 2022-ben, a Engineering News-Record kilátása szerint.

És ezeknek a nagy létesítményeknek a elterjedésével-az 1 millió négyzetméteres raktárak már nem anomáliák—jön a kihívás, hogy egy csomó helyet fűtsenek, hogy biztosítsák az alkalmazottak kényelmét és a megfelelő hőmérsékletet a készlet és a berendezések számára. Itt ragyognak az infravörös melegítők.

Hogyan működnek az infravörös melegítők
Az infravörös melegítők úgy működnek, hogy üzemanyagot, például propánt égetnek egy fűtőelem melegítésére, amely infravörös sugárzó energiát hoz létre. Ezt az energiát ezután az alatta lévő területre irányítják, ahol az emberek, tárgyak és padlók hő formájában elnyelik. “Ezek a felületek elnyelik a hőt, majd visszavezetik a környező levegőbe, hogy fenntartsák a meleg takarót a fűtött térben. Ezt úgy hívják, hogy alulról felfelé dolgozik, ami energiát takarít meg és csökkenti az üzemanyagszámlákat”-mondja Paul Horne, a Charlotte-i székhelyű gáztüzelésű termékek alelnöke. Más típusú fűtőberendezésekkel ellentétben az infravörös fűtőberendezések nem közvetlenül melegítik a levegőt, így a hőt gyorsabban és hatékonyabban szállítják az embereknek és tárgyaknak, akiknek szükségük van rá. Inkább a napfény melegének érzi magát. A raktárban vagy más nagy ipari térben dolgozó emberek számára ez kényelmet jelent. “Az egész tested melegnek érzi magát, nem csak egy olyan területen, mint a fejed vagy a vállad”–mondja Kevin Morgan, a Peachtree City Energiaértékesítési igazgatója, a grúziai székhelyű Rinnai America gyártó.

“Egyre több mérnök és szerelő tanulja meg a sugárzó [infravörös] hő előnyeit, különösen az energiaköltségek megtakarítását” – mondja Horne. “A technológia bővülésével és az energiatakarékosság növelésével a sugárzó hő egyre inkább reflektorfénybe kerül a hagyományos konvekciós hővel szembeni természetes hatékonysága és hatékonysága miatt.”

Az infravörös melegítők meghatározása
Mint sok más típusú ipari berendezések, infravörös melegítők lehet, hogy a munka le több különböző energiaforrások, beleértve a villamos energia, földgáz, és a propán, de propán számos előnye van.

“A propán általában olcsóbb, mint a villamos energia, és kevesebb energiát fog fizetni az ügyfélnek, mint az elektromos sugárzó hő” – mondja Horne. “Ezenkívül a propán könnyebb üzemanyag-forrás a sugárzó fűtőberendezések ellátásához, mint a villamos energia.”

Azokon a területeken, ahol a földgáz infrastruktúrát még nem fejlesztették ki, vagy talán soha nem is fejlesztették ki teljesen, a propán teherautóval történő szállítása és az ország egész területén való bősége jelentős előnyökkel jár. Tekintettel arra, hogy a vidéki, fejletlen területeken egyre inkább raktárak és más nagy ipari terek épülnek, a propán kiváló üzemanyag-választásként tűnik ki az infravörös fűtéshez, nem is beszélve sok más ipari alkalmazásról, például a targoncákról.

Látogatás propane.com ha többet szeretne megtudni azokról a tényezőkről, amelyeket figyelembe kell venni a propán infravörös melegítők meghatározásakor raktárak, elosztóközpontok és egyéb ipari létesítmények számára.

Author: set

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.