A Morpholio Elindítja Az Árnyékkészítő Eszközt

Az építészek, tervezők és tájépítészek évszázadok óta tisztelik a fény és az árnyék fontosságát, valamint az épület naphoz viszonyított helyzetét a tervezési folyamatban. A Pantheon napnyílásától a Machu Picchu-I napforduló ünnepéig, a modern napenergia otthonig és a fenntarthatóság kortárs újítóihoz, az épület, a táj vagy a tér napenergia-pozicionálása nemcsak azt határozhatja meg, hogy hogyan teljesít, hanem azt is, hogy az építészek hogyan kommunikálják a jelentést és a tervezési szándékot.

Ma Morpholio Trace bemutatja “Shadow Maker” belül TracePro. A Shadow Maker egy vadonatúj eszköz, amely lehetővé teszi az építészek számára, hogy valós időben hozzáadják és beállítsák a valódi nappozíciót, hogy pontos és informatív árnyékokat hozzanak létre minden rajzon. “Ez az eszköz a játék változik a tervezők.”mondja Toru Hasegawa, A Morpholio társalapítója,” az építészek most azonnal átfedhetik modelljüket pontos, földrajzi elhelyezkedésű árnyékokkal, hogy beállítsák vagy mintát vegyenek a nap mintáiból, és azonnal felhasználják hatásukat rajzolásra, vázlatra vagy tervezésre.”Mivel a fenntarthatóság egyre fontosabbá válik, a Shadow Maker ezeket az eszközöket tovább viszi a tervezési folyamat minden szakaszába. A Shadow Maker varázslatot rajzol, hogy gyorsan megmutassa, hogyan befolyásolják az épület árnyékai a meglévő környezetet, tesztelje a belső tereket és az udvarokat, feltárja a szomszédos épület hatásait, vagy egyszerűen kifejezze a design szépségét és mélységét. “Bárki, aki időt töltött az árnyékok rajzba történő értelmezésével, tudja, hogy ez nem mindig intuitív”-mondja Anna Kenoff, a Shadow Maker társalapítója, könnyedén egyesíti az épület formáját, a napenergia helyét, a dátumot és az időt egy egyenletbe a valódi tervezési ábrázolás érdekében.”

01. Térkép Hely Mód
A” Map Location ” egyesíti az Apple Maps technológiát és a solar algoritmusokat, hogy lehetővé tegye egy adott dátum, idő és hely kijelölését a régió pontos árnyékainak megtekintéséhez. Az idő, a dátum és az északi kijelölés módosításakor valós időben figyelheti az árnyékok mozgását, hogy segítse a tervezést és a döntéshozatalt. 02. Szabad Mód
A Shadow Maker “Free Mode” – jával a tervezők is kikapcsolhatják a rácsot, és manuálisan állíthatják be vagy tesztelhetik az árnyékokat. “Ez az a pillanat, amikor egy gyors koncepciót tesztel, vagy egy konkrét hatást próbál elérni” – mondja Joey Swerdlin, a Morpholio közösségi igazgatója – ” például egy Függönyfal részletének tesztelésekor, a táj integrálásakor vagy a fa-opciók során a szabad mód lehetővé teszi az építészek számára, hogy az árnyékokat úgy állítsák be, hogy felerősítsék bármely séma szándékát vagy tárgyát.”

“Úgy gondoljuk, hogy a Shadow Maker megváltoztatja a rajz tétjét. Megpróbáltuk megváltoztatni az elvárásokat azzal kapcsolatban, hogy egy rajzeszköz mire képes, és hogyan válhat a tervezési folyamat zökkenőmentes részévé”-mondja Mark Collins, társalapító. “küldetésünk, hogy összekapcsoljuk a rajz hihetetlen hasznosságát a mobil technológia új lehetőségeivel. Ez az eszköz megmutatja, hogy ezek összekapcsolása hogyan fejlesztheti a rajzot, és képessé teszi az építészeket arra, hogy okosabban dolgozzanak.”

Author: set

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.