3 egyszerű tevékenység a környezetvédelmi Világnapon

Június 5-én 1973 óta a világközösség minden évben elismeri És megemlékezik a környezetvédelmi Világnapról. Csakúgy, mint más jelentős jelentőségű Évfordulók, ezt a dátumot is megemlékezik, hogy globális tudatosságot teremtsen a világ vagy egy adott ország előtt álló környezeti problémákról.

A környezetvédelem megvitatásakor az a kérdés, amelyet jelenleg egyre inkább hangoztatnak, az összes fél erőfeszítései a változó körülmények és az éghajlati válság megelőzésére vagy lelassítására.

A fő cél az, hogy a Föld hőmérséklete a globális felmelegedés miatt 1,5 celsius fok alatt maradjon ebben a században. Az egyik feladata az éves üvegházhatású gázok kibocsátásának felére csökkentése 2030-2060 között, amelyet a párizsi megállapodásban részt vevő legtöbb ország megcéloz.

Nagy léptékben természetesen sok mindent megtehetnek az állami vezetők a megfelelő környezetvédelmi politikák meghozatalában, kezdve a szénfelhasználási politikáktól, a környezetbarát jármű-ökoszisztémák létrehozásától, az EBT-alapú villamosenergia-összeszerelők termesztésétől és még sok mástól.

De a legtöbb egyes társadalom számára a Környezetért való valódi cselekvéshez való hozzájárulás kicsi, egyszerű dolgokból indulhat ki, de jelentős hatással lehet.

Milyen tevékenységeket tehetünk a természetért a környezetvédelmi Világnapon?

A legegyszerűbb cselekvés, amely mainstreamnek tűnik, de valójában jelentős hatással lehet a környezetre. Általában ezt az akciót többnyire tömegesen hajtják végre egyes felek egy környezetvédelmi kampányban.

Ennek ellenére minden egyes peroangan továbbra is önállóan ültetheti a fákat az udvaron. Ehelyett a fák önálló ültetése vitathatatlanul ígéretesebb.

Mert ha egyedül kezelik, a fa nagyobb bizonyosságot szerezhet, mint a kampány fái, amelyet nem tagadnak meg általában nem kezelik megfelelően a kampány befejezése után.

Bár az egyik fa továbbra is értelmes lesz, hivatkozva a DGB Earth-re, kijelentik, hogy a fáknak nem kell az erdő részének lenniük ahhoz, hogy pozitív hatással legyenek. Egy év alatt egy átlagos felnőtt fa több mint 20 kilogramm szenet képes befogni és tárolni, és több mint egy tonna szén-dioxidot szív fel a fa élettartama alatt.

2. Takarítson meg áramot
Lehet, hogy nem hangzik különlegesnek, mert gyakori, hogy ezt sokat kell tenni a nap folyamán. De a valóságban még mindig vannak olyan emberek, akik nem értik az elektronikus áruk használatának csökkentésének fontosságát, amelyek napközben nem túl szükségesek, különösen hétvégén.

Szélesebb körben a villamosenergia-megtakarítási mozgalom a gazdasági megtakarítások és az üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának csökkenése szempontjából is előnyös lehet. Például a villamosenergia-megtakarítási mozgás pozitív hatása gyakran tükröződik az egyidejűleg végrehajtott Földóra mozgásban.

Illusztrációként a Március 26-i Jakartai Föld órás ünnepség során, bár a villamosenergia-megtakarítás egyidejű mozgását csak egy órán keresztül hajtották végre, a kapott hatás jelentős volt.

Asep Kuswanto, mint a DKI Jakarta tartományi DLH vezetője, feltárta a tegnapi akcióból nyert energiatakarékossági adatokat. Idézet Sindonews.it ismert, hogy a PLN számítási táblázat alapján az egy órás fénykimaradások eredményei 171,55 MWh-val megtakaríthatják a villamosenergia-fogyasztást, 247,837,924 Rp-vel megtakaríthatják a gazdaságot, és 160,23 tonna szén-dioxiddal csökkenthetik az üvegházhatást okozó gázok (ÜHG) kibocsátását.

Ez a szám csak a Jakartában bekövetkezett megtakarítások, nem számítva a hasonló intézkedések pozitív hatását Indonézia több száz más régiójában.

Author: set

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.